Kuukauden potilastapaus

Kaikki suomalaiset lääketieteelliset tiedekunnat ovat ottaneet MedEdun tuottaman MediOppi-koulutusympäristön opetuskäyttöönsä.

Lukuvuonna 2022-2023 MedEdu julkaisee yhteistyössä MEDigin ja lääketieteellisten tiedekuntien kanssa kuukausittain potilastapauksen MediOppi-koulutusympäristössä.

MediOpissa voit pelillistämisen keinoin arvioida ja kehittää omaa osaamistasi kliinisessä päättelyssä. Kohtaat potilaita, ja käytettävissäsi ovat vastaavat työkalut, kuin oikeastikin lääkärillä potilasvastaanotolla.

Simuloiduissa potilastapauksissa on yleensä tavoitteena määrittää diagnoosi ja sopiva hoito.

MediOppi on suunnattu erityisesti kliinisen vaiheen opiskelijoille. Potilastapaukset voivat käsitellä mitä tahansa medisiinan osa-aluetta, eikä potilastapauksien erikoisaloja julkaista etukäteen – ethän vastaanotollakaan välttämättä tiedä etukäteen, onko potilaan vaiva esimerkiksi sisätautien vai kirurgian alaa! Kokeile sovellusta rohkeasti, vaikka et olisikaan käynyt kaikkia kliinisiä kursseja!

Lisää potilastapauksia löydät myös Avoimista sisällöistä!

Pääsy potilastapauksiin

Potilastapauksiin pääsee yliopiston verkosta taikka yliopiston VPN-yhteydellä. Mikäli sinulla on ongelmia päästä potilastapaukseen, lähetä palautetta sivun alalaidan laatikolla tai sähköpostilla, info@mededu.fi.

Palaute & Arvonta

MedEdu kehittää MediOppia jatkuvasti, ja tämän vuoksi toivomme myös palautetta opiskelijoilta. Palautetta jättäneiden kesken arvomme Huawei Watch GT 2 -älykellon!

Linkki palaute- ja arvontalomakkeeseen: https://forms.gle/s4YJkMSMsdn4gbfz9

Arvonnan ehdot löytyvät täältä: Arvonta palautetta antaneiden kesken syksyllä 2022

Kuukauden potilastapaukset

Marraskuu 2022

Toistuva tulppa kiusana
10.10.2022

Tapaamisen tiedot

Erikoissairaanhoito

63-vuotias Mirjami tulee yleissisätautien pkl:lle lähetteellä. Hänellä on todettu kahden vuoden sisään jo toinen laskimotukos alaraajassa ja määrätty rivaroksabaani-lääkitys sairaalapäivystyksestä. Toistuneen SLT:n vuoksi potilas on ohjattu poliklinikalle lisäselvittelyihin. 

Lokakuu 2022

45v naisen tykyttely – Kuukauden potilastapaukset – Lokakuu
05.10.2022

Tapaamisen tiedot

Perusterveydenhuolto

45-vuotias nainen hakeutuu terveyskeskuksen vastaanotolle sydämen muljahdustuntemusten vuoksi. Toimit terveyskeskuksessa lääkärinä, ja tavoitteenasi on (työ)diagnoosin asettaminen ja hoidonmääritys.

Syyskuu 2022

58v naisen kipuvaiva - Kuukauden potilastapaukset - Syyskuu
02.03.2022

Tapaamisen tiedot

Perusterveydenhuolto

Terveyskeskuksen vastaanotolle saapuu 58-vuotias nainen, joka valittelee jo pidempään jatkunutta kipua vasemmassa ranteessa sekä sormissa ja polvissa.  Kyllästynyt tilanteeseen kun kutomisharrastuksen joutunut kipujen vuoksi lopettamaan. 

Pidätkö simuloiduista potilastapauksista? Kaikki opettajat voivat tehdä potilastapauksia MediOppiin ja käyttää niitä omassa opetuksessa. Vinkkaa ihmeessä opettajalle että voi käyttää MediOppia! Opettaja voi tutustua MediOppiin osoitteessa yliopistot.medioppi.fi tai laittamalla sähköpostia osoitteeseen info@mededu.fi.

Anna palautetta

Kysyttävää? Palautetta? Kehitettävää?

Tämän lomakeen viesti lähetetään sähköpostina kehittäjille. Jos haluat vastauksen, liitä viestiin myös sähköpostiosoitteesi!Paljonko on 3 + 5?

Jätä viesti!